2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Oříšková "pekáčovka"

Název Množství a jednotka
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
cukr krupice 1 hrnek
lískové oříšky 1 hrnek mlet
mléko 1 hrnek
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

svačina, zákusek po
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Upečeme do růžova. Pomažeme tence marmeládou (abychom "zatřeli díry" a poleva se lépe naítrala) a polijeme polevou - co má kdo rád, čkoládovou, kávovou, mléčnou cukrovou, nebo jen z cukru a citronové šťávy....


 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...